Selecteer een pagina

#Woke Up Like This Blog

Tips ’n Tricks over make-up/skincare

Bruidsvisagie

Trouw je binnenkort? Van harte gefeliciteerd bruid (en gom) in spé!
Nu nog besluiten hoe je er het allerliefste uit wil zien op deze bijzondere dag!

bruid.jpg
 • Heb je alle mogelijke bruidstijdschriften al doorgebladerd?
 • Een Pinterest-arm van alle moodboards die je hebt gemaakt?
 • Is de term ‘Bridezilla’ al voorbij gekomen?

Misschien is het dan tijd om mij in te schakelen!

Make-up(looks) vind ík -namelijk 1 van de leukste dingen om over na te denken.

Samen zorgen wij ervoor dat dit gedeelte van je trouwplanning &
organisatie dan ook helemaal stressvrij blijft!
Hoe doe ik dat? Ik denk voor jou aan de volgende onderwerpen:

Is de look tijdsloos? De beste bruidsmake-up looks zijn diegenen die niet dateren.

Welke make-up draag je normaal? Ben jij van top tot teen gepolijst, maar wel helemaal jezelf als je trouwt?

Hoe ziet de make-up eruit op foto? Ik gebruik strategisch geplaatste lichtreflecterende make-up en geen (of een heel lage) spf. Let je hier niet op, kan je onaangenaam verrast worden door een wel heel witte verschijning op de foto’s.

Draag je op de dag van de proefsessie iets in dezelfde tint als je trouwkleding? Zo kunnen we meteen zien of je nog iets meer kleur nodig hebt of niet én welke stijl mooi bij je jurk past.

Is je bruidsmeisje veel bij je in de buurt? Laat haar je lipstick en een compact poeder in haar handtasje meedragen om bij te werken wanneer je wilt.

Gebruik je tijdens je bruiloft een bepaald kleurthema? Een roze getinte make-up  zal snel vloeken bij een bos overwegend oranje bloemen. Dragen al je bruidsmeisjes blauw? Er bestaan roze lipsticks met een blauwere coole ondertoon. Kan mooi matchen!

Hoe ziet de huid van je lijf eruit? Ik kan eventuele vlekjes (niet pulken!) met speciale make-up voor je lijf wegwerken.

Welk (bruids)kapsel draag je tijdens je bruiloft?
Haar kan een make-up look versterken of afzwakken (en andersom!).
Ben je op zoek naar een kapster kan ik je Mariska van  Geknipt by Mariska van harte aanbevelen. Haar salon ligt op een prachtige locatie in Eemnes waar je in alle rust je haar kunt laten doen tijdens een proef. Adem in, adem uit…


Concealer: een multitasker

De concealer is 1 van mijn meest geliefde producten. Het is namelijk een multitasker: en daar ben ik altijd fan van! Ik gebruik concealer uiteraard om oneffenheden mee weg te werken, maar er zijn zoveel andere toepassingen te bedenken!

Toepassingen

Eyeliners corrigeren en strakker mee zetten. Bijvoorbeeld bij een winged eyeliner.

Als oogschaduwprimer. Meestal plakt oogschaduw perfect aan de concealer.

Als basis om de natuurlijke kleur van je lip af te zwakken. Gebruik spaarzaam!

Rondom de mond. Om de lippenstift op zijn plek te houden én de vorm van de mond extra aan te zetten of te veranderen. Concealer voorkomt vaak het ‘bloeden’, oftewel het in de lijntjes trekken van de lippenstick.

Daarnaast kun je er ook mee contouren of highlighten, kies dan een concealer die een aantal tinten donkerder of lichter is dan je eigen huidskleur. Je kunt je gezicht ermee contouren, maar ook je neus of lippen als je dat mooi vindt.

Als wenkbrauw highlight. Breng een paar mini stipjes aan onder je wenkbrauw en verdeel dit deppend met je vinger. De warmte van je vinger maakt dat het product mooi versmelt met je huid. De concealer zorgt voor een highlight en ‘lift’ van de wenkbrauw: een open blik!

Als ‘foundation’. Ik breng de concealer dan alleen op oneffenheden, donkere kringen etc. aan, daarna buff ik het product in met een bufferkwast (dat drukt het product echt goed ‘in’ de huid) of gebruik ik een (Beautyblender) spons voor een luchtiger effect. Probeer alle richtingen mee te nemen, zo zie je nergens meer roodheid en valt een pukkeltje echt minder op. Heb je probleemgebieden is het altijd slim om naderhand nog eens met een klein penseeltje de pukkeltjes aan te stippen en dan vooral om het pukkeltje heen te deppen.

Voor bijna alle toepassingen geldt: breng als laatste een laagje poeder aan om alles om zijn plek te houden.

Wil je concealer gebruiken zoals ik hierboven beschrijf?
Vermijd oplichtende, verhelderende, lichtreflecterende etc. concealers.
Meestal worden dit soort concealers voor het gebied onder je ogen verkocht. Zeker mooi om je wallen te camoufleren, maar je wil geen lichtreflecterend pukkeltje. Zoek dus naar een goede ‘matte’ concealer, daar heb je in veel opzichten meer plezier van.

Aanraders: budget | high end
Een budgetversie die ik goed vind is bijv. Catrice Liquid Camouflage (helaas heel weinig kleurkeuze!). Iets duurder is de Maybelline Instant Age Rewind The Eraser. Die wordt voor onder je ogen verkocht, maar vind ik dus heel goed voor het hele gezicht. Estee Lauders Double Wear concealers zijn perfect, maar kosten je flink meer én zijn in een beperkt aantal kleuren te koop. Mocht je nergens je tint kunnen vinden moet je absoluut eens naar MAC. Daar slaag je gegarandeerd!

Heb je vragen? Laat het mij vooral weten, ik adviseer je graag!

Hi

Ik ben Milan

Als een interieurstylist geinspireerd raakt door de Scandinavische stijl van wonen, kan ik zeggen dat het Zweede ‘Lagom’ het best verwoord wat ik als visagiste doe. 
Alles is in balans, perfect eenvoudig en passend bij jou!

Meest recente berichten

Recente reacties

  Archief

  Categorieën

  Tips ’n Tricks

  Op de hoogte blijven en
  mijn tips ’n tricks in je mail?