Selecteer een pagina

De concealer is 1 van mijn meest geliefde producten. Het is namelijk een multitasker: en daar ben ik altijd fan van! Ik gebruik concealer uiteraard om oneffenheden mee weg te werken, maar er zijn zoveel andere toepassingen te bedenken!

Toepassingen

Eyeliners corrigeren en strakker mee zetten. Bijvoorbeeld bij een winged eyeliner.

Als oogschaduwprimer. Meestal plakt oogschaduw perfect aan de concealer.

Als basis om de natuurlijke kleur van je lip af te zwakken. Gebruik spaarzaam!

Rondom de mond. Om de lippenstift op zijn plek te houden én de vorm van de mond extra aan te zetten of te veranderen. Concealer voorkomt vaak het ‘bloeden’, oftewel het in de lijntjes trekken van de lippenstick.

Daarnaast kun je er ook mee contouren of highlighten, kies dan een concealer die een aantal tinten donkerder of lichter is dan je eigen huidskleur. Je kunt je gezicht ermee contouren, maar ook je neus of lippen als je dat mooi vindt.

Als wenkbrauw highlight. Breng een paar mini stipjes aan onder je wenkbrauw en verdeel dit deppend met je vinger. De warmte van je vinger maakt dat het product mooi versmelt met je huid. De concealer zorgt voor een highlight en ‘lift’ van de wenkbrauw: een open blik!

Als ‘foundation’. Ik breng de concealer dan alleen op oneffenheden, donkere kringen etc. aan, daarna buff ik het product in met een bufferkwast (dat drukt het product echt goed ‘in’ de huid) of gebruik ik een (Beautyblender) spons voor een luchtiger effect. Probeer alle richtingen mee te nemen, zo zie je nergens meer roodheid en valt een pukkeltje echt minder op. Heb je probleemgebieden is het altijd slim om naderhand nog eens met een klein penseeltje de pukkeltjes aan te stippen en dan vooral om het pukkeltje heen te deppen.

Voor bijna alle toepassingen geldt: breng als laatste een laagje poeder aan om alles om zijn plek te houden.

Wil je concealer gebruiken zoals ik hierboven beschrijf?
Vermijd oplichtende, verhelderende, lichtreflecterende etc. concealers.
Meestal worden dit soort concealers voor het gebied onder je ogen verkocht. Zeker mooi om je wallen te camoufleren, maar je wil geen lichtreflecterend pukkeltje. Zoek dus naar een goede ‘matte’ concealer, daar heb je in veel opzichten meer plezier van.

Aanraders: budget | high end
Een budgetversie die ik goed vind is bijv. Catrice Liquid Camouflage (helaas heel weinig kleurkeuze!). Iets duurder is de Maybelline Instant Age Rewind The Eraser. Die wordt voor onder je ogen verkocht, maar vind ik dus heel goed voor het hele gezicht. Estee Lauders Double Wear concealers zijn perfect, maar kosten je flink meer én zijn in een beperkt aantal kleuren te koop. Mocht je nergens je tint kunnen vinden moet je absoluut eens naar MAC. Daar slaag je gegarandeerd!

Heb je vragen? Laat het mij vooral weten, ik adviseer je graag!